söndag 31 maj 2009

Pite party!

I sommar ska en av mina vänner gifta sig och igår var det dags för möhippan!! Vi samlades i Piteå på ett parkeringsdäck dit Millan skulle komma körande på en vespa som utsmyckats med ballonger och aluminiumburkar. Hon hade tidigare under morgonen fått ett brev där det stod instruktioner om vad hon skulle packa ner för dagen och dessutom en instruktion om att hon utanför huset kunde hitta en påse med kläder som hon skulle ta på sig. Efter det blev hon hämtad av okänd person som körde henne till vespan som stod parkerad lite utanför centrum. Efter ett tag kom hon då åkande…en underbar skapelse klädd i lila städrock, rosa bastkjol, rosa fjäderboa och matchande diadem med antenner på! Såååå söt så!!!

När vi samlats fick den blivande bruden gå på ansiktsbehandling på en salong i stan. Medan de på salongen tog hand om “hoina” (pitemål för henne :)) satt vi andra och lärde känna varandra på ett fik i närheten. Efter detta åkte vi till en underbart vacker plats vid en bäck där det dukats upp till picknick…vi skålade i champagne och hade det mysigt i det sjuuukt varma vädret (25 plusgrader i maj hör inte till vanligheterna i den här landsänden!) Sedan bar det av till ytterligare ett fint ställe vid en sjö där vi badade bastu med utsikt över sjön! Vid 17 dök latinamerikanen Tito upp och för några sekunder trodde nog Millan att hennes önskan om en manlig strippa skulle besannas, men tji fick hon, det blev istället en salsakurs!! Där stod vi tjugo tjejer och en man och dansade oss svettiga till latinamerikanska rytmer…and boy those men knows how to “röra på höfterna”…:) Resten av kvällen åt vi gott av buffén som dukats upp och utsatte den blivande bruden för diverse mer eller mindre pinsamma lekar! Det blev en hur underbar dag som helst, massor med trevliga aktiviteter, skratt, pinsamma frågor och annat skoj! Tack till alla som var med och ordnade detta!!

Idag fyller min älskling år...33 år gammal blev denna underbara kille idag! GRATTIS!!

lördag 23 maj 2009

Fyndat i Ullared!


Måste bara lägga upp en bild på ett av mina fynd från Ullared där jag var tidigare i veckan. Ett par "klackiskor"....mitt enda par (fy skäms vid 32 års ålder...ha,ha)! Klacken är inte hög, inte ens synbar på bilden...men är man nybörjare så är man!


Medan min darling satt och slet i sitt anletes svett framför datorn, dvs jobbade....så passade jag och hans föräldrar på att åka till Ullared en sväng. För alla er som inte varit där, vilket är ganska många om man tänker på att jag vanligtvis bor sisådär 160 mil norr om Ullared, så är detta en plats med massor av outletbutiker och en hel del sjuuukt billiga prylar som trots detta har ovanligt bra kvalité!


Så ser ni dessa skor komma vinglande med en liten "piika on top" så vet ni vem som är ute och tränar sig på att gå i klackskor! ;)

fredag 22 maj 2009

Husbåt? Nej, husVAGNSbåt!


Har nu tagit mig från Halmstad till Eskilstuna där lillebror numera bor! När vi var ute och promenerade igår kväll såg vi denna lustiga syn! En husvagn på en pråm med en motor därbak...alla idéer är bra utom de dåliga...ett "enkelt" sätt att få sig en husbåt på tänkte nog någon kreativ själ! Kul var det iaf! :)
Ps. Bilden tagit med mobilkamera...därav lite suddigt...


fredag 15 maj 2009

Våren är här....eller där!



Befinner mig för tillfället hos min darling nere i Halmstad, vilket är 150(!) mil söderut från där jag vanligtvis huserar...och så här grönt och fint har det hunnit bli här nere! En underbar förkänning om sommaren som är på väg även detta år!

måndag 11 maj 2009

Då ska vi se….

Time to confess…Hann jag med allt på min “to-do”lista igår??? Svar nej! Såååå min mamma fick NÄSTAN rätt, utan att hon sagt ett ord…konstigt att det kan vara på det viset med föräldrar…;) 

Vad menar jag då med nästan rätt….Jo, jag hann inte allt på listan, men å andra sidan gjorde jag saker som INTE fanns på listan, som dessutom var ganska tidskrävande, så på så sätt hann jag ju egentligen (nästan) mer…Enligt min egen logik iaf!! :D

Jag hann inte läsa bildanalyser, det gjorde jag istället till frukost och på en av mina raster idag(dåligt, jag vet…) och jag sket i att sy på band på min dynor som jag har på min inglasade balkong, de lär ju ändå inte flyga någonstans därifrån hur hårt det än blåser utomhus! Istället valde(tänk vad fint jag får det att låta, som om det faktiskt var ett genomtänkt beslut att inte hinna med allt…ha,ha) jag att dammtorka OCH skura golven i samband med dammsugningen…ett ganska bra val om man frågar mig!

Och inte att förglömma, jag grattade naturligtvis lillebror som blev hela 22år igår!! Jag tror att han börjar känna sig vuxen nu för då jag frågade vad han önskar sig till födelsedagspresent sa han att; NÅ inget särskilt, nu börjar man ju vara i den ålder då man redan har allt!! För mig är han ändå alltid bebisen i familjen…;) Grattis än en gång!

Nu blir det “Nytt läge” och spansk kikärtsgryta, smaskens!!

Have a marvelous monday everyone!

söndag 10 maj 2009

To do-list….

Söndagar är för mig, som för många andra jag känner, dagen då man är hemma och “fixar och donar”! Här är sakerna jag ska hinna med idag:

  1. Mixa mat till Nickey
  2. Diska
  3. Dammsuga
  4. Vaxa benen
  5. Tvätta kläder
  6. Läsa bildanalyser
  7. Sy på band på balkong-dynorna
  8. Planera en engelska lektion

Ikväll får vi se resultatet….hann jag eller inte?? Eftersom jag är känd för att vara en personlighetstyp som gärna påbörjar men inte är så bra på att avsluta så återstår att se hur det går…Frågar du min mamma kommer hon antagligen att säga “aldrig i livet att hon får gjort allt det där”…men förhoppningsvis kan jag säga “tji, fick du” :)

Nu ska här dammsugas!! Hejs svejs!!

lördag 9 maj 2009

Hårboll!!

 

                 CIMG2883

Älskade hårbollen ligger i en av sina favoritposér!!! Kolla in tassen som hon gömmer ansiktet med…och de små baktassarna… Tänk att jag fortfarande är nyförälskad efter 7 år tillsammans!! :D

onsdag 6 maj 2009

Tack mamma!

Sima

Vad är då denna bruna smörja och vad kan det vara för nåt som flyter omkring i flaskan?? Jopp, detta är en finsk valborgsdryck som alla vi som har finskt påbrå känner till….det heter SIMA! Kokas till Valborg av: 8 liter vatten, ½kilo socker, ½kilo farin, 4 citroner, lite jäst och russin, och smakar som en sorts svagdricka med citronsmak! Min mamma var snäll nog att ge mig två flaskor, så slapp jag koka 8 liter….:D Tack mamma!!

söndag 3 maj 2009

Nice!

snyggtrappa 

Snurrade runt lite i cybervärlden igår och hittade denna snygga trappa(http://emmas.blogg.se/) som jag bara måste få visa er! Så snygga former, gillar verkligen hur den främre delen av trappsteget har en lutande form, skulle nog vara väldigt snygg i betong också, om det nu går att gjuta en hel trappa med de vinklarna…hrmmm…Nåja, den dagen jag har hus vill jag iaf ha en sån!!!

lördag 2 maj 2009

Catfree zone!

Nu är den äntligen färdig….kattgrinden!! Under 7 års tid har jag sovit med mina katter i sängen…väldigt mysigt för såväl mig som katterna, inget slår en varm kurrande liten hårboll som avslappningsmedel!! För några månader sedan sov jag dock utan dem i några nätter och upptäckte att jag hade sovit mycket bättre och började då fundera på hur jag skulle kunna vänja av dem med att sova i sängen. Jag försökte först med att helt resolut stänga dörren…funkade inget vidare då man har katter som HATAR stängda dörrar! Krafs,krafs,krafs, mjau, mjau, mjau lät det ett antal gånger under natten…stiga upp, schasa iväg kissen och sen somna om…Sov INTE mycket bättre!

Då kom jag på den geniala iden att göra en kattgrind…dvs en sån där grind som hindrar barn, men i mitt fall skulle hålla katterna utanför dörren! Den funkar kanon, Wilma och Nickey kan se mig genom spjälorna, men inte komma in i sovrummet, alla glada och nöjda!!

Jag började med att handla trälister i måtten, 42x21 och 21x21. Jag gjorde min grind i måtten 71cm bred och 100cm hög. När jag sågat dem i rätt mått la jag ut dem på golvet för att kolla att alla delar stämde.

CIMG2987

Sedan var det dags att måla delarna! Vanlig vit väggfärg som jag hade hemma, man ska inte krångla till det!

CIMG3006

Sammanfoga delarna, jag använde träplugg för att fästa de smala ribborna (som är 21x21x90) i den bredare listen. Borra ett hål i varje ände och ett hål på motsvarande plats i den bredare listen som de skall fästas i uppe och nere. Här krävdes ett otroligt mätande innan vi var säkra på att det skulle bli rätt, så ha inte bråttom! Fyll hålen med lite trälim, placera pluggen i hålet och tryck fast ribborna.  De bredare listerna skruvade jag ihop i sidorna för att öka stadgan, en skruv i varje hörn var nog, se bara till att ha nog långa skruvar så att de fäster ordentligt, och förborra hålen så går det mycket lättare!

CIMG3017

Så här blev det!! Wilma var dessutom snäll nog att ställa upp som fotomodell!! :)

Ps. NEJ, jag har inte gula tapeter som det ser ut på bilden….de är beiga med små reflekterande fyrkanter, inte mycket bättre än gula, men det ska bli vitt så småningom!! :D