måndag 16 november 2009

Det sydamerikanska guldet….

                  image

…DULCE de LECHE!! Denna nektar från paradiset…presenterades för mig under förra våren då jag träffade min darling! Hans familj kommer från Uruguay där man äter detta i alla möjliga och omöjliga kombinationer och det är helt enkelt SUPERGOTT!

För alla nyfikna…så här gör man: Inhandla en burk kondenserad mjölk (sötad), leta bland bakgrejer. Sätt den oöppnade burken (ta av pappret) i en stor kastrull och täck med vatten. Viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten så du kan behöva fylla på lite vatten under kokningen! Pressa i lite citron så undviker du att kastrullen missfärgas. Koka burken i 1tim och 15min. Häll sedan ut vattnet, fyll upp kastrullen med kallt vatten och låt burken svalna! Vi gjorde så att vi kokade den kvällen före vi skulle använda den, så att den var färdigsvalnad när det var dags att baka!

Dulce de leche kan ätas i en oändlig massa kombinationer, men med lite vaniljglass och jordgubbar har du snabbt en smarrig dessert! Vi bakade en underbar Banoffee-paj med dulce de leche-fyllning häromkvällen, men det får bli ett annat blogginlägg!:D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar