måndag 21 september 2009

In the mailbox!

 

    Tömning 1januari09 027

Häromdagen var det riktigt roligt att komma hem och finna en avi från posten om att jag kunde hämta ett paket från amazon som jag beställt! Vad som finns i paketet avslöjar jag inte, då det innehåller presenter… men en liten ledtråd kan jag ge till en av dem…det är runt och fyrkantigt…och man kan…nej, förresten, säger inget mer!! :)

Biljetterna som ni ser på bilden kan jag dock berätta om! Det är biljetter till Pablo (san) Francisco som kommer till Luleå den 17:e Oktober! Han är ju helt fenomenal på ljudeffekter…hoppas verkligen på en riktigt rolig show!! Recension kommer efter showen!;)

tisdag 8 september 2009

Wilma the Supervisor!

 

               Wilma funderar

Den här bilden skickade min darling till mig idag! :) Wilma är världsbäst på att övervaka så att man gör det man ska…dvs jobba lite och gosa MYCKET med henne! Katthår i tangentbordet hör inte direkt till livets bekymmer enligt denna bestämda dam, smällar man får ta helt enkelt! :D

söndag 6 september 2009

Kultur är kul!

Precis hemkommen från en kul kväll på stan i Kulturnatten! För er som inte tidigare varit på det kan jag helt klart rekommendera det! Gick mot stan vid 19-tiden och började med att gå på en konstutställning på Skådebanan, när vi kom dit satt dock en tjej med gitarr och sjöng gudomlig (oväntat men kul :)) så vi lyssnade först på henne och tittade sedan på konsten. Efter det promenerade vi till Norrbottensteatern och fick vara med på en timmes repetition av Anton Tjechovs pjäs Måsen i regi av Rasmus Lindberg. Klockan 21.30 var det dags för Bodenbandet “By the way” att äntra scenen på Kulturens hus och vi rockade loss i en halvtimmes tid. Resten av kvällen vandrade vi runt och lyssnade på olika spelningar innan vi traskade hem i en halvljummen norrländsk kulturnatt! Natt och natt är väl att ta i då det mesta slutade vid midnatt, men en härlig kväll blev det iaf!:)

fredag 4 september 2009

Kultur-detox??

 

En konversation med min kollega i början av veckan:

-Äntligen måndag!!! utropade jag glatt då hon plockade upp mig med bilen på väg till jobbet.

-VA?? Tycker du?? frågade hon med en mycket skeptisk blick…

-Nej, för f-n!! :D

Men idag är det iaf “äntligen fredag”… det är nästan en sån där grej som man SKA tycka oavsett om man egentligen tycker om helgerna eller inte. De som jobbar helger t.ex. DE tycker nog inte att det är så kul, de kanske faktiskt tycker att måndagar är de bästa dagarna! :)

Nåja…i veckan har jag haft två intressanta dagar på en kurs som heter “Kultur-skola…på lika villkor.” Har suttit på rumpan (varför är det så jobbigt att sitta still??)och lyssnat på såväl tråkiga som mycket engagerande föreläsare…så nu ser jag fram emot en skön och produktiv helg. Imorgon är det Kulturnatten här i stan och då ska jag och några tjejkompisar ta en promenix och kultura oss lite! På söndag ska jag på en annan form av kultur, nämligen en nybörjarkurs för vuxna i streetdance, ska bli såååå KUL!!! Himlans massa kultur det blev för mig helt plötsligt…kanske måste ta mig en kultur-detox efter helgen?? ;)

onsdag 2 september 2009

Pudding (i) koma

             

Hur kommer det sig att chokladpudding försätter mig i koma? Samma sak varje gång (ungefär en gång i halvåret, som tur är)… fixar i ordning lite pudding, vispar lite grädde… sätter mig ner,  äter, njuter och plötsligt mår jag tjyvtjockt… Hrmmm, vid närmare eftertanke kanske det är grädden som gör det?? ;)

Ett annat mysterium är hur det kommer sig att det alltid är program som “Du är vad du äter”, “The biggest loser” och liknande när jag känner för att äta nåt onyttigt?? Jag känner mig ohövlig och skäms nästan över att jag sitter där och tittar på de som kämpar med övervikt samtidigt som jag mumsar på nåt gott…inom mig viskar jag *förlåt*…

Hörde nyss en härlig kommentar från en 102(!)-årig kvinna angående hennes kropp:              

- Jag tycker jag ser bra ut, kanske kunde gå ner nåt kilo…ha,ha!

En helt underbar kommentar från en kvinna i den åldern om ni frågar mig, hon hade dessutom nyligen ställt upp på ett nakenfoto i en kalender och hennes kommentar till det var:

-Men jag stod ju bakom bardisken på den lokala puben så man såg ju inte underdelen!!

Jag hoppas verkligen att jag kan ha den synen på livet, mig själv och min kropp när jag kommer upp i åren…fast då kanske jag får se till att äta lite mindre chokladpudding!! ;)